Κείμενο στήριξης του Athens Indymedia

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ATHENS INDYMEDIA – ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ

Το Athens Indymedia, εδώ και πολλά χρόνια, αποτελεί βασικό μέσο αυτοοργανωμένης αντιπληροφόρησης του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού/αναρχικού χώρου. Ένα σημαντικό εγχείρημα, μέσα απ’ το οποίο ενημερωνόμαστε κι έχουμε τη δυνατότητα να δημοσιοποιούμε αδιαμεσολάβητα κι έξω από κυριαρχικούς όρους τον λόγο και τις δράσεις μας. Η απολογιστική συνέλευση του ΑΙ είναι ο τόπος όπου συζητιούνται και συνδιαμορφώνονται οριζόντια κι αντιιεραρχικά προτάσεις για τη λειτουργία του μέσου από όσες ομάδες το χρησιμοποιούν. Είναι ο τόπος όπου μπορούν με όρους συντροφικούς να τεθούν ανοιχτά και να συζητηθούν προβληματισμοί ή τυχόν διαφωνίες σχετικά με την πολιτική δημοσίευσης και λειτουργίας του. Ακριβώς για αυτά τα χαρακτηριστικά του, η υπεράσπιση του ΑΙ από κάθε απόπειρα φίμωσης και καταστολής, όπως και η αλληλεγγύη μας στα συντρόφια που το διαχειρίζονται,  είναι δεδομένη.

Η εισβολή μελών της συλλογικότητας του Ρουβίκωνα και ο τραμπουκισμός των παρευρισκόμενων συντρόφων και συντροφισσών στην 1η ανοιχτή απολογιστική συνέλευση της διαχειριστικής ομάδας του ΑΙ στις 2/12/2022, αποτελούν ακριβώς μια τέτοια απόπειρα (παρατίθενται τα κείμενα του σώματος της 1ης απολογιστικής και της διαχειριστικής ομάδας του ΑΙ σχετικά με τα γεγονότα). Ενώ θα μπορούσε στον συγκεκριμένο τόπο να συζητηθεί με πολιτικούς-συντροφικούς όρους η διαφωνία του Ρουβίκωνα σχετικά με τη δημοσίευση του κειμένου της Στ. Μπ., στο οποίο παρατίθενται από την πλευρά της τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο του συντρόφου τους, επιλέχθηκε από τη συγκεκριμένη ομάδα η απόπειρα επιβολής της άποψής της με την υιοθέτηση χαρακτηριστικών ξένων και εχθρικών προς τις αξίες, τις διαδικασίες και τους τρόπους που προτάσσει ο α/α χώρος: εξουσιαστική συμπεριφορά, μιλιταριστικά, σεξιστικά και αντισυντροφικά χαρακτηριστικά, πρακτικές εκφοβισμού και εκβιασμού. Εντός ενός χώρου που θέλει να είναι ριζοσπαστικός, πολύμορφος, αντιεξουσιαστικός, που δεν αναγνωρίζει αρχηγούς, πρωτοπόρους και καθοδηγητές, που η δυνατότητα αντιπαράθεσης με πολιτικούς-συντροφικούς όρους πάνω σε διαφορετικές απόψεις που αναπτύσσονται στο εσωτερικό του είναι ο πλούτος του, λογικές και πρακτικές σαν αυτές του Ρουβίκωνα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

Χωρίς να θέλουμε να μπούμε σε λογικές «δικαστικών πορισμάτων», υπερασπιζόμαστε τη δυνατότητα της  Στ. Μπ. να δημοσιοποιήσει τη θέση της, καθώς και την επιλογή του ΑΙ να δώσει χώρο στη φυλακισμένη που καταθέτει μια κατάσταση στην οποία σίγουρα έχουν βρεθεί πολλές γυναίκες. Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο Αthens Indymedia, κάνοντας σαφές ότι οι συντρόφισσες/οι δεν είναι μόνες/οι απέναντι σε τραμπούκικες πρακτικές.

Κατάληψη Αγρός