Στο μεγάλο σφαγείο της Μέσης Ανατολής οι χασάπηδες αυτού του κόσμου τεμαχίζουν ζωές, γη και συμφέροντα


Στο μεγάλο σφαγείο της Μέσης Ανατολής οι χασάπηδες αυτού του κόσμου τεμαχίζουν ζωές, γη και συμφέροντα

Κρατικές, θεσμικές και μιντιακές αφηγήσεις επιχειρούν να μας πείσουν ότι η ιστορία έγραψε στις 7 Οκτωβρίου το έτος Μηδέν στη Μέση Ανατολή. Να μας πείσουν ότι η ιστορία στην περιοχή της Παλαιστίνης ξεκίνησε με την επίθεση της  οργάνωσης ΧΑΜΑΣ στα κατεχόμενα από το ισραηλινό κράτος-απαρτχάιντ εδάφη.

Η ιστορία όμως έχει γλώσσα και μιλάει. Η 7η Οκτωβρίου ήταν επακόλουθο της καθημερινής βίας, της καταπίεσης, των εξευτελιστικών όρων ζωής και του θανάτου που το ισραηλινό κράτος προσφέρει για τις παλαιστίνιες και τους παλαιστίνιους δεκαετίες τώρα, με συνεχείς εκτοπισμούς και εποικισμούς, βασανισμούς και φυλακίσεις, βομβαρδισμούς και δολοφονίες, χτίσιμο τειχών. Αυτό είναι το κάθε μέρα στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική όχθη. Αυτή είναι η μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου.

Και ακριβώς αυτή η ασυνέχεια της ιστορίας είναι που επιχειρεί να επιταχύνει τον σιωνιστικό σχεδιασμό του οριστικού εκτοπισμού και της εξόντωσης του παλαιστινιακού πληθυσμού.

Το ισραηλινό κράτος, επικαλούμενο «το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα»,  επιχειρεί μαζί με τους συμμάχους του να μας πείσει να πάρουμε θέση «στη σωστή πλευρά της ιστορίας». Με το ελληνικό κράτος να συντάσσεται με αυτή τη θέση,  στέλνοντας πολεμικές φρεγάτες στην περιοχή και παρέχοντας- στο πλαίσιο της νατοϊκής και ελληνοϊσραηλινής συμμαχίας- τις βάσεις της Σούδας και της Ελευσίνας. Την ίδια στιγμή, έχει αναλάβει τη διοίκηση από ξηράς της επιχείρησης «aspides» από το στρατηγείο της Λάρισας. Οι μακελάρηδες των ζωών μας αναδιαμορφώνουν για άλλη μια φορά στη Μ. Ανατολή τους πόλους ισχύος και επιρροής. Καμία εθνική, κρατική, θρησκευτική αφήγηση δεν μας χωράει και πάντα θα στεκόμαστε εχθρικά απέναντί τους.

Στη Γάζα, σε αυτή τη γωνιά της γης, σε αυτή τη μεγάλη γειτονιά δίπλα στη γειτονιά μας, δεν μπορούμε να μην σταθούμε αλληλέγγυα. Οι καταπιεζόμενοι και οι εκμεταλλευόμενες αυτού του κόσμου να πραγματώσουμε το αδύνατο, να μπλοκάρουμε την πολεμική μηχανή, να σταματήσουμε τον θάνατο.

Ενάντια στην ελληνοϊσραηλινή συμμαχία, τα κράτη, τους στρατούς

Ιντιφάντα σε ολόκληρη τη γη

Αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους & τις Παλαιστίνιες για ζωή, αξιοπρέπεια, γη και ελευθερία