Συγκέντρωση στην πλατεία Αγίων Αναργύρων για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα έξω απ’ το τοπικό Α.Τ. – Παρασκευή 5/4 στις 19:00


Η υπερβολική αγάπη δεν σκότωσε καμία, το χέρι του το όπλισε η πατριαρχία

Τη Δευτέρα 1/4, η Κυριακή Γρίβα δολοφονήθηκε έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων από τον πρώην σύντροφό της. Είχε βρεθεί στο Α.Τ. για να τον καταγγείλει καθώς είχε αντιληφθεί ότι την παρακολουθούσε, ενώ στο παρελθόν είχε υποβάλει μήνυση απέναντί του για βιασμό και ξυλοδαρμό. Η Κυριακή ήθελε να ζητήσει προστασία από τους μπάτσους, καθώς φοβόταν να γυρίσει μόνη σπίτι. Έπειτα από την αρνητική απάντηση που πήρε σχετικά με τη διαθεσιμότητα περιπολικού αποχώρησε, καλώντας έξω από το τμήμα την Άμεση Δράση. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, έξω από το φυλάκιο του τμήματος, ο πρώην σύντροφος της τής επιτέθηκε και τη μαχαίρωσε θανάσιμα.

Η Κυριακή απευθύνθηκε στους μπάτσους αναζητώντας προστασία από τον κακοποιητή της. Όπως ακριβώς προτρέπει το σύστημα να κάνουμε όταν απειλούμαστε από πρώην συντρόφους, συζύγους, πατεράδες, αφεντικά. Μόνο που μέσα στο τμήμα συναντάμε αυτούς που δεν καταλαβαίνουν γιατί τους «εξαγριώνουμε και δεν πάμε με τα νερά τους». Αυτούς που μας συμβουλεύουν «να γυρίσουμε σπίτι και να τα βρούμε, γιατί έχουμε παιδιά και δεν αξίζει να χαλάσουμε την οικογένειά μας για μία σφαλιάρα ή μια κουβέντα παραπάνω». Αυτούς που προτρέπουν τους γυναικοκτόνους να επικαλεστούν «βρασμό ψυχής» για να τη βγάλουν καθαρή (βλ. Μπαλάσκας).

Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι τα περιστατικά έμφυλης βίας θα σταματήσουν μέσα από θεσμικές και νομικές διεκδικήσεις και διευθετήσεις· από ένα εξουσιαστικό σύστημα που «μεγαλώνει γερούς» και -με την πρώτη ευκαιρία ξεπλένει- βιαστές και γυναικοκτόνους. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο ρόλος των μπάτσων είναι η περιφρούρηση των κυρίαρχων συμφερόντων κράτους και κεφαλαίου και όχι η δική μας προστασία. Σ’ αυτόν τον αγώνα απέναντι σε κράτος, κεφάλαιο και πατριαρχία έχουμε μόνο η μία το άλλο.

Κράτος, Μπάτσοι, Πατριαρχία Δολοφονούν

Καμία μόνη της , κανένα μόνο του απέναντι στην έμφυλη βία

Να τσακίσουμε το σύστημα που τη θρέφει και την ξεπλένει

Συγκέντρωση στην πλατεία Αγίων Αναργύρων 

Παρασκευή 5/4, στις 19:00