ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ

Οι καταλήψεις βρίσκονται σταθερά στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής, ως μέρος της αντεξεγερτικής εκστρατείας μετά τον Δεκέμβρη του 2008. Μια προσπάθεια να εξαλειφθεί από την κοινωνική συνείδηση κάθε εστία αυτοοργανωμένης, συλλογικής ζωής και αντίστασης. Η δεξιά διακυβέρνηση, πατώντας πάνω στο ερημοποιημένο απο κοινωνικές αντιστάσεις έδαφος, για το οποίο συνέβαλε τα μέγιστα η προηγούμενη αριστερή πολιτική διαχείριση, εντείνει την καταστολή ενάντια στους κατειλημμένους χώρους, αλλά και σε ευρύτερα κοινωνικά κομμάτια: μετανάστριες, φοιτητές, εργαζόμενες και σε όσους/ες επιμένουν να αντιστέκονται στη λεηλασία της ζωής τους. Οι τωρινοί πολιτικοί διαχειριστές, ενισχύοντας το αστυνομοκρατούμενο καθεστώς, επιχειρούν να επιβάλουν “κοινωνική σιγή νεκροταφείου”, για την απρόσκοπτη εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών τους.

Απέναντι στο τελεσίγραφο των 15 ημερών του υπουργείου δημόσιας τάξης για εκκένωση των καταλήψεων, απαντάμε με αλληλεγγύη και ανυποχώρητη υπεράσπιση τους.  

Γιατί οι καταλήψεις του κόσμου της αντεξουσίας είναι…

χώροι όπου οι επιθυμίες και οι ανάγκες μας συναντιούνται και επικοινωνούνται μακριά από κυρίαρχους διαχωρισμούς (ηλικιακούς, φύλου, φυλής, σωματικής κατάστασης κ.ά.).

χώροι όπου δοκιμάζονται σχέσεις αντιιεραρχικές, μέσα από διαδικασίες συνδιαμόρφωσης, συλλογικές και συντροφικές, ενάντια στην εξατομίκευση και την ανάθεση.

χώροι όπου μπορούμε να αναπνέουμε ελεύθερα, να δημιουργούμε χωρίς να εμπορευόμαστε, να καλύπτουμε βασικές ανάγκες όπως η στέγαση.

χώροι όπου οργανώνονται και συλλογικοποιούνται οι αντιστάσεις μας απέναντι στην άγρια εκμετάλλευση της ζωής μας και την καθημερινή υποτίμησή της από κράτος, αφεντικά, πατριαρχία.

Είναι συμπύκνωση των αρνήσεών μας ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας. Οικειοποιούνται εδάφη, προσβάλλοντας την ιδιοκτησία, τον θεμελιώδη θεσμό στον οποίο κράτος και κεφάλαιο στηρίζονται και περιφρουρούν με τη βία. Γι’ αυτό βρίσκονται μόνιμα στο στόχαστρο της κατασταλτικής επίθεσης του κράτους.

Απέναντι στη βία του “Νόμου και της Τάξης” παραμένουμε συνειδητά άνομοι και άνομες.

Ενάντια στην κρατική καταστολή

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και σε μετανάστ(ρι)ες

10-100-1000άδες καταλήψεις ενάντια σε έναν κόσμο οργανωμένης σήψης