Πέμπτη 23/11, 9:00 π.μ. – Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης σε διωκόμενους συντρόφους (Ευελπίδων, κτίριο 7)

Στις 21/6/2019 συνελήφθησαν στο Ίλιον οι αναρχικοί Γ.Μ και Τ.Μ. Ενώ διέρχονταν από την πλατεία Αγ. Βαρβάρας στο Ίλιον, δέχτηκαν «έλεγχο» με προτεταμένα όπλα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Οι κατηγορίες που τους αποδόθηκαν είναι «κατοχή εκρηκτικών από τα οποία μπορεί να προκληθεί δημόσιος κίνδυνος», κατηγορία που οι σύντροφοι από την πρώτη στιγμή αρνήθηκαν όπως και απείθεια, επειδή δεν δέχτηκαν να υποβληθούν σε δακτυλοσκόπηση. Η κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία, η κατοχή εκρηκτικών, βασίζεται στην ανεύρεση στον χώρο της πλατείας ενός σακιδίου, στο οποίο περιέχονταν δυο μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό.

Βρισκόμαστε σε μια συνθήκη κατά την οποία η κρατική βία επιτείνεται διαρκώς, με πιο πρόσφατη τη δολοφονία του 17χρονου Ρομ Χρήστου Μιχαλοπούλου κατά τη διάρκεια ελέγχου από μπάτσο της ΟΠΚΕ στη Βοιωτία, όπως και τον βάναυσο ξυλοδαρμό της 16χρονης αντιφασίστριας Βασιλικής στο Ν. Ηράκλειο από ομάδα της ΟΠΚΕ. Κρατικές δολοφονικές επιθέσεις που έρχονται να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο της καταστολής απέναντι σε όσ@ δεν χωράνε στην κανονικότητα που επιχειρούν να μας επιβάλουν, αλλά και σε όσα κομμάτια αντιστέκονται με πολύμορφους αγώνες απέναντι σε ένα σύστημα που σκορπίζει ρατσισμό, φτώχεια και θάνατο.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον εντεινόμενης επιτήρησης, ελέγχου και καταστολής, οποιαδήποτε κρατική προσπάθεια στοχοποίησης συντρόφων/ισσών θα μας βρίσκει όλες/ους στο πλευρό τους.

Κανένας/Καμία μόνος/η στα χέρια του κράτους

Αλληλεγγύη στους Τ. Μ. και Γ.Μ.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης

Πέμπτη 23/11, 9:00 π.μ.

Ευελπίδων, κτίριο 7