Οι Λευκές τους Νύχτες χλευάζουν τις Σκοτεινές μας Μέρες. Συγκέντρωση Σάββατο 24/6 στις 6.00 μ.μ, κεντρική πλατεία Ιλίου

Όπως κάθε χρόνο, αρχής γενομένης του 2013 με μια θλιβερή «πανελλήνια πρωτιά», έτσι και φέτος ο δήμος Ιλίου θα βουλιάξει μέσα στη φιέστα της Λευκής Νύχτας. Για μια ακόμη φορά κάθε σπιθαμή δημόσιου χώρου της περιοχής (πλατείες, πεζόδρομοι, δρόμοι και στενά) θα μετατραπεί σε έναν τεράστιο ναό μαζικής διασκέδασης και κατανάλωσης.  Ο δήμαρχος Ζενέτος, σε αγαστή συνεργασία με συλλόγους και φορείς, διοργανώνει μια σειρά από θεάματα με ακριβοπληρωμένους καλλιτέχνες – εμπορεύματα, καλώντας όσους/ες βρεθούν εκεί να νιώσουν «δημοτική υπερηφάνεια» για αυτό το «έργο πολιτισμού».

Παράλληλα, επιχειρεί να κατοχυρώσει στην κοινωνική συνείδηση το μοναδικό τρόπο με τον οποίο θα μπορούμε πια να συναντιόμαστε στους ελεύθερους χώρους: αυτόν που θα διαμεσολαβείται από το εμπόρευμα και το θέαμα. Παραλείποντας βέβαια επιμελώς να αναφέρει σε ποιων τις πλάτες στήνεται όλο αυτό το πανηγύρι. Και δεν είναι άλλοι από τους/τις υπαλλήλους των καταστημάτων που καλούνται να δουλέψουν αδήλωτες και απλήρωτες μεταμεσονύχτιες υπερωρίες, εξ-υπηρετώντας τους αφηνιασμένους καταναλωτές, που ξεχνούν για λίγο την εξαθλίωσή τους και σπεύδουν να στηρίξουν με τον οβολό τους τον εργασιακό μεσαίωνα που επιφυλάσσεται και για τους ίδιους την επόμενη μέρα.

Να σαμποτάρουμε τις γιορτές της κατανάλωσης
Ενάντια σε έναν κόσμο αποχαύνωσης και υποταγής

Καλέσματα ενάντια στη Λευκή Νύχτα:

https://athens.indymedia.org/post/1575223/

https://athens.indymedia.org/post/1575225/

https://orthostasia.wordpress.com/2017/06/23/%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b4%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b5%cf%8d%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ad%cf%82/