Κυριακή 20/9 στις 7:30 κεντρικά του πάρκου τρίτση – Προβολή βίντεο για τις καταλήψεις & Live looping θαλερόςΚ + φίλες

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ

Μετά την εκκένωση της κατάληψης Δερβενίων 56 στα Εξάρχεια, η επίθεση του κράτους ενάντια στις καταλήψεις κλιμακώνεται με την εκκένωση άλλων δύο, της Terra Incognita στη Θεσ/νίκη και της Rosa Nera στα Χανιά. Την ίδια περίοδο, η κατάληψη Libertatia στη Θεσ/νίκη δέχεται αστυνομική εισβολή κατά την αποκατάσταση του κτιρίου μετά τη φασιστική εμπρηστική επίθεση του 2018.

Οι κατειλημμένοι χώροι βρίσκονται σταθερά στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής, σε μια προσπάθεια να εξαλειφθεί από την κοινωνική συνείδηση η δυνατότητα μιας άλλης προοπτικής συγκρότησης αυτού του κόσμου- χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση και εξουσία. Το κράτος θωρακίζεται και προετοιμάζεται για τις αντιστάσεις που έρχονται μέσα σ’ ένα περιβάλλον καπιταλιστικής βαρβαρότητας, εθνικιστικής έξαρσης,  θεσμικού αυταρχισμού,  κοινωνικών-ταξικών αποκλεισμών και έμφυλων διαχωρισμών. Η καταστολή των κατειλημμένων χώρων αλλά και ευρύτερων κοινωνικών κομματιών που αντιστέκονται, αποτελεί διαρκές διακύβευμα της εξουσίας.

Οι καταλήψεις είναι συμπύκνωση των αρνήσεών μας ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και διαχωρισμών. Είναι τόποι συνάντησης και συνδιαμόρφωσης στη βάση της αντιιεραχίας, της αλληλεγγύης και της αυτοοργάνωσης, μέσα από οριζόντιες διαδικασίες και χωρίς θεσμικές διαμεσολαβήσεις. Είναι απελευθερωμένα εδάφη που αμφισβητούν έμπρακτα τον θεσμό της ιδιοκτησίας και διαχέουν τα
προτάγματά τους για την ατομική και κοινωνική χειραφέτηση, τη συλλογική ζωή και δημιουργία. Γι’ αυτό θα βρίσκονται πάντα στο στόχαστρο κάθε εξουσίας. Γι’ αυτό θα παραμένουν συνειδητά εστίες ανομίας, εχθροί του κράτους, του κεφαλαίου και της πατριαρχίας.

Ενάντια στην κρατική καταστολή

Να υπερασπιστούμε τις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους