Παρασκευή 3/05/19, στις 8 μ.μ στον Θερσίτη, Εκδήλωση-Συζήτηση για την έμφυλη βία, τους τόπους πραγμάτωσής της, τις κρατικές πολιτικές που επιχειρούν να αφομοιώσουν τα αντισεξιστικά προτάγματα.

Παραβιαστικές, σεξιστικές συμπεριφορές. Βλέμματα, σχόλια, “τυχαία” αγγίγματα. Ξυλοδαρμοί, βιασμοί, δολοφονίες. Πράξεις καθημερινές, πράξεις επιβολής και κυριαρχίας από άντρες καθημερινούς, που συμβαίνουν συστηματικά ενάντια στα μη αρρενωπά σώματα και τα θέτουν υπό μόνιμη απειλή και συμμόρφωση. Πίσω από κλειστές πόρτες, στα σκοτάδια της οικογένειας, από συζύγους, συντρόφους και πατεράδες. Αλλά και στον δημόσιο χώρο, στον δρόμο, στις πλατείες, στη δουλειά, από αφεντικά, συναδέλφους και πελάτες.


Σε ένα άλλο επίπεδο, κρατικές πολιτικές περί ισότητας και δικαιωμάτων επιχειρούν να αφομοιώσουν τα προτάγματα των αντισεξιστικών αγώνων, να τα περιορίσουν σε νομοθετικές διατάξεις “προστασίας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων”, να τα μετατοπίσουν και να τα εκτονώσουν μέσα από μια θεσμική διεκδίκηση αιτημάτων, επανανομιμοποιώντας τελικά το κράτος και τους θεσμούς του ως ρυθμιστές των υποθέσεών μας.
Ενάντια στην πατριαρχική συνθήκη, την αντρική κυριαρχία και τον σεξισμό κάνουμε ορατά όλα εκείνα τα πεδία πραγμάτωσης της σεξιστικής βίας, την οικογένεια, το ζεύγος, τις ερωτικές, φιλικές σχέσεις. Αποδομούμε τους κυρίαρχους λόγους και τις πρακτικές που αναπαράγουν και διαιωνίζουν το καθεστώς της έμφυλης βίας εναντίον των γυναικείων σωμάτων και όλων όσων δεν ανταποκρίνονται στον έμφυλο ρόλο που τους έχει αποδοθεί.

Σπάμε τη σιωπή. Αναλαμβάνουμε δράση ενάντια στην υποτίμηση των σωμάτων και των ζωών μας.

Γιατί ό,τι είναι να γίνει για την καταστροφή αυτής της καταπιεστικής συνθήκης θα γίνει από εμάς τις ίδιες.

Παρασκευή 3/05/2019, 8 μ.μ στον Θερσίτη
(Νέστορος & Ευαγγελιστρίας, Ίλιον (απέναντι από το τέρμα του 732)