Βραδιά αλληλεγγύης στην κατάληψη παλιού νεκροτομείου (Αλεξανδρούπολη), Σάββατο 22/12

Στις 5/9 η κατάληψη παλιού νεκροτομείου στην Αλεξανδρούπολη δέχθηκε φασιστική- εμπρηστική επίθεση με αποτέλεσμα να καταστραφεί μεγάλο μέρος του υλικού εξοπλισμού της, του αρχείου και της βιβλιοθήκης της.

Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εκκενώσεων αυτοοργανωμένων καταλήψεων τα τελευταία τρία χρόνια από την κυβερνώσα αριστερά του κράτους και την ακροδεξιά συνιστώσα της – με πιο πρόσφατες αυτές του κατειλημμένου γυμναστηρίου και της κατάληψης Non Serviam– και να υπενθυμίσει για μία ακόμη φορά ότι όπου δεν φτάνει το γκλοπ της δημοκρατίας, φτάνει το μακρύ της χέρι, φασίστες-παρακράτος.

Οι επιθέσεις απέναντι σε αυτοοργανωμένους χώρους είναι επίθεση σε όσους/ες αγωνίζονται και η αλληλεγγύη μας απέναντί τους καθώς και σε όσους/ες διώκονται είναι βασικό στοιχείο του τρόπου που αντιλαμβανόμαστε τον αγώνα απέναντι σε κράτος, κεφάλαιο, πατριαρχία, απέναντι σε κάθε είδους διαχωρισμό, εθνικό, ταξικό, φυλετικό, έμφυλο.

Και συλλογικά θα τις υπερασπιστούμε. Γιατί…

Oι καταλήψεις είναι εγχειρήματα που δοκιμάζουν στην πράξη και προτάσσουν την αμφισβήτηση της ιδιοκτησίας, την απαλλοτρίωση-επανοικειοποίηση του κλεμμένου χώρου και χρόνου, μέχρι τη συνολική κοινωνική και ατομική απελευθέρωση μέσων, τρόπων, δυνατοτήτων, του ίδιου μας του εαυτού, ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας. Προτάσσουν τη  συλλογικοποίηση και συνδιαμόρφωση μέσα από οριζόντιες-αντιιεραρχικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Τη δημιουργία ριζοσπαστικών κοινοτήτων αγώνα, χειραφετημένης καθημερινής ζωής, δημιουργικότητας, αυτομόρφωσης, βασισμένων στην αλληλεγγύη, στην προοπτική μιας αυτοοργανωμένης κοινωνίας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΛΙΟΥ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟΥ

             ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

10, 100, 1000άδες ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Σάββατο 22/12, βραδιά αλληλεγγύης για την αποκατάσταση του χώρου της κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου (στον χώρο της κατάληψης του κτήματος Πραποπούλου)

 

αυτοοργανωμένα στέκια & καταλήψεις, αναρχικές & αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες

                                                                                                         από την αθηναϊκή μητρόπολη