Κυριακή 24/6 προβολή και Σάββατο 30/6 συγκέντρωση ενάντια στη λευκή νύχτα (κεντρική πλατεία Ιλίου)

Οι λευκές νύχτες μάς καλούν…

 

Για άλλη μια χρονιά η «λευκή νύχτα» μάς καλεί «να ζήσουμε την πόλη μας»… Για τους διοργανωτές της, τους έμπορους και τις δημοτικές αρχές, το να ζεις την πόλη σου σημαίνει να περιφέρεσαι και να συνωστίζεσαι μπροστά σε βιτρίνες και σκηνές φτηνών (αλλά καλοπληρωμένων από τα δημοτικά τέλη) καλλιτεχνών.

Το κέντρο της πόλης μετατρέπεται σε μια Ειδική Ζώνη: ένας χώρος κατακλυσμένος από εμπορεύματα και τραπεζοκαθίσματα, για θολωμένο καταναλωτισμό, με ξεθεωμένους εμποροϋπάλληλους. Μια πραγματικότητα αποξένωσης, με διάσπαρτες ατομικότητες που επικοινωνούν μονάχα μέσα από τα προϊόντα και τις «εμπειρίες» που αγοράζουν και καταναλώνουν.

Μια Ειδική Ζώνη για τους εργαζόμενους στα καταστήματα και ένας μικρός παράδεισος για τα αφεντικά: μην ξεχνάμε ότι για να βγει η Λευκή Νύχτα και οι υπέρδιπλες εισπράξεις, θα πρέπει να «βγει η παναγία» σε εργαζόμενες/ους, που θα εξαναγκαστούν σε μαύρα νυχτοκάματα. Θα πρέπει να γίνουν για μια ακόμη φορά λάστιχο για τις επιδιώξεις και τα κέρδη των αφεντικών.

…φόρεσε το κενό σου βλέμμα και έλα  να «ζήσεις την πόλη σου»

Να μην ανεχτούμε τον μαύρο σαρκασμό των γιορτών του εμπορίου και της κατανάλωσης, την επιβολή της επιτηδευμένης ευτυχίας, της μαζικής πανηγυρτζίδικης κουλτούρας, την παράδοση των πλατειών, των πάρκων, των γειτονιών μας στο εμπόρευμα και το χρήμα. Και πιο πέρα, να μην πάρουμε ως εργαζόμενες/οι τον ρόλο του αναλώσιμου (γιατί η επιχείρηση έχει ζόρια!), να μην συνδέσουμε την τύχη μας με τις ορέξεις των αφεντικών που επιβάλλουν εργασιακές συνθήκες γαλέρας.

Οι δημόσιοι χώροι μπορούν να είναι εκείνο το πεδίο που θα συναντιόμαστε εμείς, οι επιθυμίες μας και οι αντιστάσεις μας. Να χτίσουμε σχέσεις μοιράσματος, χαριστικότητας, αλληλεγγύης.

Να σαμποτάρουμε τις γιορτές της κατανάλωσης

Λευτεριά στους πεζοδρόμους και τις πλατείες

Ενάντια σε έναν κόσμο αποχαύνωσης, πλήξης και υποταγής

Κυριακή 24/6/2018 στις 21:00 στην κεντρική πλατεία Ιλίου (πλατεία Γεννηματά):

Προβολή: “Defend the block” (ντοκιμαντέρ για τους αγώνες στις πόλεις ενάντια στον “εξευγενισμό” – gentrification)

Σάββατο 30/6/2018 στις 18:00 στην κεντρική πλατεία Ιλίου (πλατεία Γεννηματά):

Συγκέντρωση ενάντια στη λευκή νύχτα

Θερσίτης, χώρος ραδιουργίας και ανατροπής

Νέστορος & Ευαγγελιστρίας, Ίλιον

(Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η  προβολή “Defend the block” (ντοκιμαντέρ για τους αγώνες στις πόλεις ενάντια στον “εξευγενισμό” – gentrification) στην κεντρική πλατεία Ιλίου (πλατεία Γεννηματά) στις 9 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Θερσίτη (Νέστορος & Ευαγγελιστρίας, Ίλιον).

Αναδημοσίευση από το site https://thersitis.espiv.net/