Ίλιον 21/5/2017: Παρέμβαση-πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες (ενάντια στους φασίστες & τους ένστολους φίλους τους)

 
Την Κυριακή 21/5/2017 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική παρέμβαση από περίπου 100 συντρόφισσες, συντρόφους και μετανάστες στην γειτονιά του Αγίου Φανουρίου στο Ιλιον, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Χ., τον μετανάστη που δέχτηκε δολοφονική επίθεση στις 22 Απριλίου από ομάδα φασιστών επί της οδού Ταβουλάρη.

 

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης φωνάχτηκαν και γράφτηκαν αντιφασιστικά συνθήματα ενώ παράλληλα μοιραζόταν κείμενο για το δολοφονικό χτύπημα που οι μπάτσοι του Α.Τ. Ιλίου φρόντισαν επιμελώς να θάψουν. Η πορεία πέρασε και από το εν λόγω A.T, όπου επίσης γράφτηκαν και φωνάχτηκαν συνθήματα.


Oι παλικαράδες του τμήματος που το βράδυ της επίθεσης δεν …ψήθηκαν να εμφανιστούν στο σημείο είναι οι ίδιοι καουμπόηδες που έσπευσαν άμεσα με τις μηχανές τους να ακολουθήσουν την πορεία που ήταν σε εξέλιξη προκαλώντας και κάνοντας χειρονομίες. Δεν χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω για να πειστούμε για το ποιοι είναι αυτοί που κάνουν τις (νυχτερινές) πλάτες στους φασίστες.


Τα φασιστοειδή, σε αγαστή συνεργασία με τα σώματα ασφαλείας, τους θεσμούς και τα αφεντικά, επιτίθενται ανενόχλητα σε μετανάστες εργάτες. Ενάντια σε ρατσιστικές, σεξιστικές και κάθε λογής εξουσιαστικές λογικές και πρακτικές, στεκόμαστε όλοι μαζί, ντόπιοι και μετανάστες, η μία πλάι στον άλλο, στους δρόμους, τις γειτονιές και τις πλατείες που ζούμε, δουλεύουμε και κινούμαστε και δεν αφήνουμε κανέναν και καμία ανυπεράσπιστη στο σκοτάδι και τον τρόμο που θέλουν να επιβάλλουν οι φασίστες και οι ένστολοι φίλοι τους.

 
Οι επιθέσεις των φασιστών και η καταστολή των μπάτσων δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν.

 


Από την παρέμβαση κρατάμε και τη ζεστή υποδοχή του κόσμου από τις γειτονιές μας, που εξέφρασε ξεκάθαρα θέση ενάντια στον κανιβαλισμό των παρακρατικών.

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

αναδημοσίευση από https://thersitis.espiv.net/