Εκδήλωση/συζήτηση ενάντια στις Β.Α.Π.Ε. – Σάββατο 14/3

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 19:00 στον Αγρό: εκδήλωση-συζήτηση ενάντια στις Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Οι εφαρμογές της πράσινης τεχνολογίας, γνωστές ως “ανανεώσιμες” πηγές ενέργειας (Α.Π.Ε.), αποτελούν κομμάτι της αναδιάρθωσης του καπιταλισμού παγκοσμίως. Το πρόσχημα για τη “σωτηρία της γης” γίνεται εργαλείο στα χέρια των κυρίαρχων για νέες, επικερδείς για το κεφάλαιο επενδύσεις, που λειτουργεί ταυτόχρονα νομιμοποιητικά, για την απόσπαση της κοινωνικής συναίνεσης και τη διαιώνιση της λεηλασίας φύσης και ανθρώπου.
Οι Α.Π.Ε. αποτελούν μια ακόμα βαριά βιομηχανία, που όχι μόνο  δεν λύνει το ενεργειακό πρόβλημα που δημιουργεί ο καταναλωτικός αστικός πολιτισμός, αλλά έρχεται να ολοκληρώσει το ιδεολόγημα που αντιλαμβάνεται τον αέρα, το νερό, τη γη σαν επιπλέον κεφάλαια προς εκμετάλλευση. Να κατοχυρώσει περίφραχτες ζώνες, αβίωτες από τους κατοίκους των γύρω περιοχών, να εγγράψει για μια ακόμη φορά στο χώρο και το χρόνο τα κυρίαρχα νοήματα του κέρδους και του εμπορεύματος.
Ξεπερνώντας τις λογικές διαχείρισης της περιβαλλοντικής κρίσης μέσα από τεχνοκρατικές λύσεις από επιστήμονες και ειδικούς, να αναπτύξουμε συλλογικούς ακηδεμόνευτους αγώνες, ενάντια στο εξουσιαστικό σύστημα που επιβάλλει τη διαρκή υποτίμηση των ζωών μας και της φύσης.

Στα συντρίμμια αυτού του κόσμου να χτίσουμε το δικό μας κόσμο, με θεμέλια αυτά της ισότητας, της αλληλεγγύης, της ισότιμης συνύπαρξης με τη γη και τους οργανισμούς της.

*θα γίνει ενημέρωση από αγωνιζόμενους κατοίκους από Ρέθυμνο και Χανιά ενάντια στις ανεμογεννήτριες

σβουροι 2

 

Πρόσβαση:
1) 704 από σταθμό αττικής, στάση Δωδεκανήσου
2) Β12 από αφετηρία Μάρνης ή από σταθμό αττικής, στάση: 6η Χασιάς
3) 711 σταθμό αττικής, στάση 6η Χασιάς
4) Α10, Β10 από σταθμό Λαρίσης, στάση 1η Πολυκατοικιών, είσοδος από Λ. Δημοκρατίας.
5) Προαστιακός, στάση Πύργος Βασιλίσσης, είσοδος απο Λ. Δημοκρατίας